Jo Aleh & Olivia Powrie (NZL) og Mathew Belcher (AUS)

470-seilere ble Årets seilere

470 klassen er regnet som den minst moderne og relevante av OL klassene. Likevel var det seilere fra denne klassen som tok all æren da ISAF kåret årets seilere igår.

Publisert Sist oppdatert

The ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards, seilsporten høyeste utmerkelse for sportslige prestasjoner ble igår tildelt 470 seilerne Jo Aleh & Olivia Powrie (NZL) og Mathew Belcher (AUS) under en seremoni i forbindelse med ISAFs årsmøter i Muscat, Sultanate of Oman. Kåringene var et resultat av en avstemning mellom alle ISAFs medlemsnasjoner.

Kjent som Team Jolly, er OL vinnerne fra London 2012 Jo Aleh og Olivia Powrie allerede godt igang med forberdelsene til OL i Rio 2016. Etter å ha tatt sølv i åpent EM ble de verdensmestere i La Rochelle senere i sesongen.

OL mester i 470 for herrer Mathew Belcher dominerte 2012 sesongen sammen med mannskapet Malcolm Page, men har senere byttet ham ut med Will Ryan. Sammen har disse vunnter 17 regattaer på rad, inkludert tre verdenscupregatter i 2011 og 2012 foruten EM og for Belchers del, VM for fjerde gang på rad.