Francois Gabart måtte ta en pit-stop i Portugal, men henger med i IMOC-feltet.
Båtene har fått en gigantisk srekk. MOD70-klassen er tvers av Kanariøyene, IMOCA og Multi 50 tvers av Portugal, mens Class 40 båtene krysser Biscaya.
Multi 50 «Arkema» gikk rundt i natt, og er andre båt i klassen som er ute.

Trimaran på hodet

Transat Jacques Vabre-deltageren «Arkema» har kullseilt.

Publisert Sist oppdatert

Tross for at deltagerne av Transat Jacques Vabre ble holdt igjen flere dager for å unnslippe tøffe forhold i Biscaya har allikevel en av de seks 50-fots trimaranene gått rundt.

En time før midnatt i går kveld fikk regattaledelsen en telefon fra Yann Eliés om bord i «Fenétré Cardinal», en konkurrent til «Arkema» som hadde observert kullseilingen. Noen minutter senere rapporterte mannskapet, Lalou Roucayrol og Mayeul Riffet fra satellittelefon at begge var om bord i det kullseilte skroget, og alt var OK. Konkurrenten var kun en halv nautisk mil unna, men slapp å bistå.

Etter stormen

Ulykken skjedde 210 nm vest for Portugal. Båten var da kommet velberget gjennom vestavinden i Biscaya, og var kommet inn i passatvinden fra nord med en styrke på 10 m/s. Rask medvindseiling i ujevn vind er utfordrene for flerskrogsbåtene, særlig under forhold med dårlig sikt. «Arkema» har arrangert med slep inn mot land. «Maitre Jacques» fikk i helgen en sprekk i sideskroget og måtte bryte Multi 50-klassen som nå har bare fire båter av seks igjen.

«Macif» tilbake

IMOCA 60-båtene har så langt holdt 50-fots trimaranenen på fart. «Macif» med Vendee Globe-vinneren Francois Gabart som skipper tok ikke uventet ledelsen, men i helgen ble det kjent at båten hadde en skade på roret. I går kveld hadde båten en fire timers pit-stop i Portugal for reparasjon. Det kostet dem 42 nm, men i løpet av natten har båten seilt inn 10 av disse, og ligger på en femte plass.

Følg Transat Jacques Vabre her.