De 22 fots lange seilbåtene førsøker å nå havn før nytt uvær ankommer.
Gwenolé Gahinet vant serie-klassen for to år siden, og ligger i tet i Proto-klassen denne gangen.

Utfordringer for Mini Transat

Nytt lavtrykk er på vei som vil straffet den bakre delen av feltet hardt. Siste: Uværet gjør at reattaledelesen avslutter etappen.

Publisert Sist oppdatert

SISTE: Kl 1900 i kveld avgjorde regattaledelesm at det viktigste var å få de 22-fots båtene trygt i havn før et kraftig lavtrykk ankommer Biscaya. De første båtene fortsetter mot Sada, mens båtene lenger bak, har lagt stikk i skjøtet og søker havn lenger øst. Båtene som ligger lengst nord og vest vil få en svært tøff start på første dag i november

Det har vært en tøff seilas over Biscaya for de 84 deltagerne i Mini Transat. Vinden har vært i mot, og det rapporteres om mange som sliter med sjøsyke. Første etappe var planlagt til Lanzarote, men nå blir det stopp i Sada, nordvest av Spania. Grunnen til det er en nytt kraftig lavtrykk som kommer inn i morgentimene fredag. Da vil de første båtene ligge trygt i havn, men den bakre halvpart vil få en tøff innkomst.

Mistet kjølen

Det har siden tirsdag vært mye dramatikk. To båter kolliderte under start, og måtte bryte. I dag tidlig mistet Jeffrey McFarlane masten. Den amerikanske deltageren har fått hjelp fra et frakteskip. Mer dramatisk var det for Henrik Masekowitz som mistet kjølen i dag tidlig. Han utløste nødpeilersender, og et fly fløy over og fikk kontat. Soloseileren klarte å holde båten på rett kjøl, inntil han ble plukket opp av et tysk frakteskip.

Favoritt i tet

I protoklassen er det Giancario Pedote som leder. Han seiler båten som vant for to år siden også. «Prysmian» har en form som et badekar. Skrogformen gir økt stabilitet.

Du kan følge Mini Transat her.