Regjering støtter videre AC engasjement

Regjeringen i New Zealand vedtok idag å støtte Team New Zealands videre satsing i America's Cup med et beløp som holder laget samlet til ut i 2014.

Publisert Sist oppdatert

MInisteren for økonomisk utvikling, Steven Joyce meddelte idag at regjeringen i New Zealand har gått med på å bevilge $5 millioner inntil Team New Zealand kan ta en endelig beslutning om hvorvidt de kan utfordre til de neste seilasene om America's Cup. Vedtaket kom som et resultat av at Team New Zaland skipper Dean Barker tidligere stilte som betingelse at regjeringen ville bidra finansielt for at laget bak Team New Zealand ikke skulle gå i oppløsning og gå til konkurrerende lag. Beløpet regjeringen har beviilget er tilstrekkelig til å holde laget samlet til mai 2014.

Regjeringen la $36 millioner på bordet til det siste AC prosjektet, hvorav 10 millioner gikk med til mellomfinasiering. Summen regjeringen nå har kommet opp med indikerer at pengene ikke sitter like løst hos det offentlige denne gangen, og Joyce understreker også at regjeringens videre deltakelse i prosjektet vil være avhengig av evalueringsrapporten for investeringene til de siste seilasene. Denne ventes å være klar i mars 2014.

Planlegger neste America's Cup

Team New Zealand er igang med planleggingen av de neste America's Cup seilasene, men det er ikke mulig å fullføre planene før man kjenner til hvor og når regattaen skal arrangeres og valg av båttype for regattaen. Dette ventes å være klart rett over nyttår. Det er klart at både Grant Dalton og skipper Dean Barker vil fortsette på laget.

- Den entusiastiske mottakelsen vi fikk da vi kom tilbake til New Zealand var både uventet og oppmuntrende og er et skikkelig insitament til å komme igang med planene for en ny utfordring, sa Grant Dalton som allerede er i uformelle samtaler med mulige sponsorer. En detaljert forretningsplan og sponsorpresentasjon vil være klar i november.