HH kler opp damene
HH kler opp damene
SCA Skipper Samantha Davies.

HH kler opp damene

Helly Hansen fortsetter sitt engasjement i Volvo Ocean Race. Nå tegner de tre års avtale med damelaget fra SCA og skal forsyne jentene med seiltøy

Publisert Sist oppdatert

Team SCA har valgt å samarbeide med Helly Hansen om leveranse av lagets seiltøy til Volvo Ocean Ovean Race 2014/15. Laget fikk nylig levert sin nye Volvo Ocean 65 og er i gang med sitt treningsprogram frem til starten neste år, hovedsaktlig fra basen ved Porto Callero på Lanzarote. Dette er den andre sterke norske partneren laget knytter til seg. Tidligere er navigatøren Aksel Magdahl hyret is som strategisk trener for laget.

Det å lage en seiltøykolleksjon til damer innebærer visse andre utfordrnger enn det gjør når man skal lage seiltøy for guttene. I tillegg til at jentene har andre fysiske behov er de nok også mer opptatt av utseende på klærne enn det guttene normalt vil være. Jenter fryser også lettere og de er mer opptatt av sikkerhet. Samtidig er det lett å få det lange håret fast i velcrolåsene rundt halsen.

Kolleksjonen omfatter seiltøy, varmt mellomlags tøy, superundertøy, fottøy, redningsvester og et stort utvalg av maritimt fritidstøy. Helly Hansen skal gjennom dette prosjektet dekke alle behov for seilerne både på vannet og på land. Helly Hansen har i tillegg lagt stort engasjement i å designe en kolleksjon, basert på de aller siste materialer og trender, med en tydelig SCA-profil, for seilerne, støtteteam og supportere. Deler av denne kolleksjonen vil komme på markedet i forbindelse med Volvo Ocean Race.

 

Helly Hansen har vært involvert i hvert eneste Volvo Ocean Race (tidligere Whitbread Round the World Race) siden starten for 40 år siden og de velger nå å inngå samarbeid med ett rent damelag, Team SCA, som ventes å få stor oppmerksomhet. Laget er det første som tar i bruk de nye VO65 og får dermed en treningsfordel i forhold til konkurrentene. Det har gjerne vært slik at det laget som er først ute med forberedelsene også vinner VOR og for første gang tror man nå at at et rent damelag kan ha reelle vinnersjanser i regattaen.

Fra før er et lag fra Abu Dhabu klar til deltakelse og flere andre lag er nær ved å skaffe den nødvendige finansieringen til å kunne delta i regattaen.