Windsurfer omkom etter kollisjon med kiter

En dramatisk kollisjon mellom kiter og windsurfer førte til dødsukykken i franske Hyeres før helgen.

Publisert Sist oppdatert

Stemningen var dyster ved Almanarre Beach i Hyeres i helgen da kitere og surfere pakket sammen utstyret etter ulykken fredag der den pensjonerte windsurferen Patrick Ricaud fra Bandol mistet livet etter en kollisjon med en kiter. Legene forsøkte lenge å redde livet hans, men etter to timers opplivningforsøk var Ricaud død ved ankomst sykehuset.

Tragedien var noe man lenge hadde fryktet og i løpet av et par sekunder der kiteren kom ut av kontroll, var ulykken et faktum. Kitesurferen forsvant fra åstedet, mens en venn av den forulykkede kom til stedet og fikk holdt hodet hans over vannet. Etter hvert ble han bragt til land og legene kunne komme igang med opplivningsforsøk.

Ulykken har gitt ny næring til debatten om sikkerheten rundt kitesporten og hva som kan skje nå man mister kontrollen på utstyret. Det som særlig har opprørt Pascal Boulanger som driver Eric og Peter Thieme Tremouille School of windsurfing Almanarre, er at kiteren stakk fra åstedet. - Det provoserer meg sterkt. Idrettsfolk skal ikke oppføre seg slik, sier han og antyder at kiterne bør ha godkjent sertifikat for å drive sporten sin.