Training Day
Training Day

Amerikansk seier – dansk bronse

Melges 24-VM endte med overraskende dansk bronseplass.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Brian Porter og laget hans er fornøyde etter at VM-gullet er et faktum. [Foto: Pierrick Contin]

Etter å ha vunnet VM-sølv tre ganger, lyktes det endelig amerikaneren Brian Porter å vinne VM i Melges 24. Det ble klart etter en spennede innspurt i det ni seilaser lange mesterskapet, og kampen om mesterskapet stod mellom Porters lag og europamestrene fra Sveits, anført av Flavio Favini.

Sveitserne hadde ledet store deler av mestreskapet, men med fjerdeplass i siste seilas mot Favinis 7. plass var det klart for amerikansk seier.

Danske Kim Christensen og laget hans [Jamie Lea, Peter Jakobsen og Jesper K. Jespersen]  endte på en overraskende tredjeplass etter å ha avsluttet mesterskapet meget sterkt med to annenplasser i de to siste seilasene. Det ga dem pallplassen, og det var på den aller siste lensen mot mål det hele ble avgjort.

  Kristian Notto Simensen var skipper på det eneste norske laget som deltok i VM, som foregikk i San Francsisco. De endte på 40. plass over all og 9. plass i amatør-klassen. Tilsammen deltok det 58 båter, og 20 av dem hadde ingen profesjonelle seilere om bord. De ble som vanlig er i melges 24-klassen premiert i en egen amatør-klasse.

VM i 2014 finner sted allerede i januar i Australia, og etter seieren uttalte Brian Porter at han svært gjerne stiller der for å forsvare tittelen.