Norske jolleseilere i sølvfinale

Under VM for 49erFX tok Ragna og Maia Agerup  5. pg 7. plass på sølvfinalens første dag

Publisert Sist oppdatert

Her er rapporten fra NSF skifftrener Jacob Karstoft Jensen:

Vi har nå seilt tre dager med kvalifisering til gull og sølv felt. Av de 53 startende 49erFx gikk de 20 beste til gullfeltet mens de resterende 33 seiler i sølv der de to norske bptene befinner seg.

Alle tre dager har vært præget av meget rolige vindforhold med utsettelser til det bygget seg opp en svak solgangsbris på 3 til 7 knop. Der har som oftets gitt tydelige og stabile fordeler på banen så start og fart har vært meget avgjørende. Særlig de første to dager slet de norske seilerne med startene men vi har fått rettet et par ting og nå fungerer det vesentlig bedre, noe som også kunne også ses på resultatene idag hvor Ragna og Maia presterer 5 og 7 i sølvfinalen, hvilket er dagens 5 beste serie.

At det har vært ganske krevende forhold sees også på resultattavlen, hvor man ser ganske ustabile serier.

Vi er veldig førnøyde med tre dager i lett vind da vi her ikke har hatt så god peiling på hvor langt vi er kommet, da de fleste regattaer i år har vært seilt i mellem- eller mye vind. Men over de siste dagene har vi fått samlet mye nyttig informasjon til den kommende tid og vinterens trening.

Alt i alt er vi tilfredse med de første tre dager, og ser nå frem mot tre forhåpentlig like så utbytterike dagrg. I dag blir det start kl 1300 for tre seilaser.