VO65 sjøsatt
VO65 sjøsatt
Alle fotos Rick Deppe/Volvo Ocean Race

VO65 sjøsatt

Publikum fikk et glimt av fremtiden da den første båten i den nye serien Volvo Ocean 65 som er laget for de to neste seilasene ble sjøsatt i gå.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Krengetest VO65. Foto Rick Tomlinson

- Dette er et stolt øyeblikk, sa Connell Daino, project manager hos Green Marine som har lagt siste hånd på verket før sjøsetting av den første båten.- Det ligger mye hardt arbeide fra mange mennesker bak dette, men vi er bare ved begynnelsen. Vi har ennå en lang vei å gå, sa han.

Den radikale, ultra raske og robuste båten er bygget for å levere best mulig multimedia materiale og Volvo Ocean 65 markerer første gang i Volvo Ocean Race historien at det seiles i entypebåter.  Den elegante nyskapningen er tegnet av Farr Yacht Design i USA og bygget av et konsortium av verft i Storbritannia, Frankrike, Italia og Sveits. De nye båtene skal benyttes for første gang i den 12. utgaven av jorden rundt regattaen  som starter i Alicante om ca. ett år, 4. oktober 2014, og deretter i  2017-18.

Jentelaget Team SCA som var de første til å melde seg på til regattaen i  2014-15 får den første båten som skal gjennom en serie tester og system checks før den kan overleveres.

Byggeprosessen har krevd 120 mennesker som har lagt ned 36,000 arbedestimer. SCA’s båt ble transportert med lekter sist mandag fra Green Marine til et verft i Southampton. Det skal båten gjennom en stablitetstest idag før den kan seiles for første gang onsdag. Deretter skal den seiles fra Southampton til basen Lanzarote og Kanariøyene.

Båten er designet blant annet med tanke på digital kommunikasjon og her er kameraer og mikrofoner strategisk plassert slik at det blir mulig å få overført bedre levende bilder fra seilasen en noen gang tidligere. Kostnadene er likevel dramatisk redusert, det samme er risikoen for større skade, alt mens man opprettholder høye hastigheter på havet.