Feil vindretning i San Fransisco

Feil vindretning i San Fransisco

Det er ikke lett å flytte banene i traséen mellom Alcatraz og San Fransico. Da vinden slo til fra feil retning ble det derfor utsettelse av den 14. AC seilasen igår.

Publisert Sist oppdatert

Banemannskapene under ledelse av regattadirektøren Iain Murray og startersjef Peter Craig ventet i det lengste på at vinden skulle dreie til 230 grader, så vidt vest for sydvest og som gjør det mulig å gjennomføre en kryss/lens bane som man har seilt hittil i regattaen. Kl 1440 som i henhold til seilingsbestemmesene er det seneste tidspunktet for å starte en seilas, måtte man imidlertid kaste kortene. Regattaledelsen hadde på forhånd i samråd med seilerne besluttet ikke å starte den 14. seilasen med mindre man kunne legge en fair bane innenfor de parametre man har seilt under ellers.

Med kun én seier som skiller Emirates Team New Zealand fra å ta hjem cupen til Auckland var man lite lysten på å la America's Cup bli avgjort ved trikkeseias og slør mellom alle merkene. Stillingen er 8-3 i ETNZ favør, og Oracle Team USA må vinne seks seilaser på rad for å forsvare pokalen.

Seilas 14 er planlagt kl 1:15 pm PT, 22.15 norsk tid, med en 15. seilas om nødvendig kl  2:15 pm PT.