Treningen blåste vekk

Treningen blåste vekk

Mistral-vinden blåste vekk de to norske lagene som skal delta i VM for 49er FX.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Ragna og Maia Agerup har forlatt 29eren og er kanskje de største norske håpene i 49er FX-VM [Foto: RobertHajduk]

Ragna og Maia Agerup og Helene Næss/Marie Rønningen er klare for VM-dyst i Marseille i Frankrike. Mesterskapet starter tirsdag i neste uke, men de norske seilerne og skiff-treneren Jacob Karstoft Jensen ankom allerede søndag 15. september for å være godt forberedt til mesterskapet.

I Marseille er det imidlertid ofte den svært friske mistralvinden som kommer fra innlandet som regjerer, og det har den gjort i dagene da de norske håpene skulle trene.

– Vi har bare fått seilt tre økter på fire dager på grunn av vinden, som har blåst jevnt i 30–35 knop, sier den danske skiff-treneren. 

Og det er mye for en 49er FX.

For dagene fremover ser det imidlertid bedre ut, slik at de norske jentene skal kunne få brukt weekenden til å bli dus med Middelhavet. Mesterskapet blir den første store oppgaven for de to norske lagene etter at ga seg i 29er-klassen.

I den nye OL-klassen 49er FX deltar det ca. 50 jentelag, mens det er ca. 100 påmeldt i guttenes 49er-VM. Der deltar det imidlertid ingen norske lag.