Oracle lever fortsatt i håpet

New Zealand vant 11. seilas, men den avgjørende seilasen ble utsatt. Se reprise av gårsdagens seilas her.

Publisert Sist oppdatert

Team New Zealand hadde startfordel, og utnyttet den i 11. seilas. Laget holdt ledelsen hele veien, men ble utfordret flere ganger av Team Oracle, og var bare 15 sekunder foran i mål. Amerikanerne tok nesten igjen Kiwiene på kryssen, men tapte igjen på siste slag til kryssmerket. På siste lens fikk Oracle en fordelaktiv vinddreining, og tok igjen det tapte. Team Oracle seiler med dypere vinkel pålens, og bedre høyde på kryss, men ikke like fort. Team New Zealand seilet med en snittfart på 29,88 knop, mens Oracle hadde 29,04 knop. Begge båtene har blitt mye raskere i løpet av America’s Cup, og det er sørlig på kryss at fartsøkningen har vært størst. Fartsøkningen har vært på over fem knop.

For mye vind

Nok en gang ble seilasen avblåst på grunn av for mye vind. Den opprinnelige tanken var å seile disse båtene opp til 30 knops vind, noe som passer San Fransico bay, men etter den fatale ulykken med Artemis, har man blitt enige om å redusere grensen for maksimal vind på grunn av sikkerheten. I går ble 12. Seilas utsatt bare 15 sekunder før start. Er det vindkast som varer over 30 sekunder før start, så er det nok til å utsette starten. Etter at starten er går, må det vinden holde seg over grensen i minst fem minutter for at seilasen skal bli avblåst.

Kan avgjøres i kveld

Team New Zealand er kun en seilas fra å vinne America’s Cup, og det kan skje i kveld. Om det ikke blåser for mye, så kan det bli to seilaser. Sjekk Americas Cup kl 22.00 i kveld.