Billøse Hydra er an av flere alternativer for seiling de siste to dagene når regattaen er ferdig
Kun genua og storseil er lov.

"Norsk rekord" i Blue Cup

En stadig større andel av deltakerne i den årlige greske seileruken er norske.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Norge er representert som aldri før i årets Blue Cup. Her "Team All Stations", som stiller med nesten det samme laget i år som her i 2012. Foto: Linn Krogh Hansen.

For 23 .gang arrangeres Blue Cup i den saroniske bukten utenfor Athen. Seileruken har etterhvert fått et svært godt feste blant nordmenn som ønsker en oval avslutning på sommersesongen. I år har hele 20 av 48 båter norsk mannskap.

Seilasen arrangeres hvert år i slutten av oktober. Seilingsruten går langs Peloponnes-halvøya, med stopp i fire havner underveis for overnatting og sosiale aktiviteter. De siste to dagene er det "ferie" og fri seiling.

Seilasen starter med turseilas fra Alimos marina i Kalamaki, 35 kilometer fra Athen internasjonale flyplass. Første dagen er det 30 nm fri turseilas til Palea Epidavros, hvor det er offisiell velkomstmiddag og lokal underholdning på menyen.

Båtene som seiles er turbåter fra Beneteau og enkelte Sun Odessey, som er rigget for charterseiling. Det seiles uten spinnaker og gennaker. Nivået blant deltakerne varierer fra erfarne regattaseilere til eventyrlystne voksne uten tidligere båterfaring.

Link til deltakerliste.