Tar de pokalen i kveld?

Med to seiere av Team New Zealand i dag vil America’s Cup få et helt nytt format igjen.

Publisert Sist oppdatert

Team New Zealand står nå med syv seiere, men trenger ni for å ta Amerikas pokalen. Tem Oracle, som har vunnet tre seilaser, står bare oppført med en seier, fordi laget ble trukket to seiere på grunn av juks i AC 45-båtene.

Spennende kveld

11-finaleomgangen starter i kveld kl 22.00, og kan sees på nett. Har du en iPad, så last ned appen til America’s Cup. Da får du også opp diverse tilleggsgrafikk. Team Oracle har store sjanser for å ta en, eller to seiere i kveld. Team New Zealand har mye å gå på, og bør ikke ta sjanser. En kullseiling, slik de nesten hadde på lørdag vil bety «Game Over» for laget som startet opp så bra. Team Oracle er derimot på hugget. Båten ble i forrige uke bygget om, og det har gitt langt bedre fartspotensiale. Baugsprydet er fjernet, og båten har fått nye foiler. De nye foilene gir båten mindre motstand gjennom vannet, men skal gjøre båten mer krevende å seile.

Ett eller to skrog

Louis Vuitton Cup ble svært kritisert, og mange mente at Larry Ellison, mannen bak Oracle har ødelagt America’s Cup formatet. Med kun tre utfordrere, og kun ett sterkt lag, ble kampen om å utfordre vinneren kjedelig. America’s Cup har utviklet seg til å bli langt fra kjedelig. Siste seilas ble ledelsen byttet om på hele fire ganger, og spenningen var på topp helt til siste rundingsbøye.

Grant Dalton, sjefen for New Zealand har varslet store forandringer av formatet om de vinner pokalen. Alle er enige om at prisen må ned, og antall utfordrere må opp. Mange mener også at det ikke er skikkelig matchracing med flerskrogsbåter. Vinner Team New Zealand i kveld, kan neste finaleomgang i America’s Cup gå i mindre en-skrogsbåter i Auckland.

Hva syns du? Bør neste America’s Cup gå i billigere en-skrigsbåter, eller mener du det er mer spennende i flerskrogsbåter?