Artemis Team gir seg ikke

Svenske Torbjørn Tørnqvist tenker mot de neste seilasene om America's Cup og erstatter Paul Cayard som prosjektleder med Iain Percy.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde. Iain Percy seiler videre i America's Cup, dessverre uten makkeren Andrew «Bart» Simpson som omkom tidligere i år.

Den dobbelte OL mesteren Iain Percy tar over ledelsen for Artemis Racing America's Cup frem mot de neste seilasene i den 162 år gamle regattaen, ifølge eieren Torbjorn Tornqvist.

Percy, som var skipper på det svenske laget i årets America's Cup får tittelen team manager og han erstatter  Paul Cayard, lagets CEO, etter at årets regatta er avsluttet. Dette sa Tornqvist igår i et telefinintervju fra Geneve.

Artemis ble slått ut i semifinalen i Louis Vuitton Cup for utfordrerne i august av italienske Luna Rossa team etter at laget lenge var satt ut av spill etter den tragiske ulykken i mai der Andrew Simpson, Percys partner fra Starbåtseilingen og beste venn omkom.

Tornqvist som eier 44 prosent av varemeglerhuset Gunvor Group Ltd har ifølge Bloombergs Billionaires Index en nettoformue på ca 20 milliarder kroner. Han uttalte at årets prosjekt hadde overbevist ham om at det var nødvendig for ham å ta en sterkere posisjon i forberedelsene til den neste America's Cup regattaen. Dermed setter han strek over spekulasjonene om hvorvidt den 59 år gamle svensken vil går videre med sine AC ambisjoner eller ikke. Han sier at det er viktig å beholde en kjernegruppe i laget, og satser derfor på Percy, 37 år, og romannen Nathan Outteridge, den 27 år gamle australieren som vant OL gull i 49er i 2012.