Følg America's Cup finalen direkte

Fra i kveld kl 2200 norsk tid kan du følge de to første seilasene mellom Oracle Team USA og Emirates Team New Zealand på seilas.no

Publisert Sist oppdatert

Ingen tør å spå utfallet når de to største rivalene i internasjonal seilsport, «Oracle Team USA» og «Emirates Team New Zealand» i kveld møtes til gigantmatch i de 34. seilasene om America's Cup. Pokalforsvareren har ikke hatt optimale forberedelser, med en streng straff idømt av den internasjonale juryen etter påvist juks med vekter på lagets AC45.

To poengs matchstraff, ekskludering av en av nøkkelpsillerne på laget og en større pengebot, er neppe ideelt for James Spithill og laget hans, men på pressekonferansen igår understreket han at dommen, hvor enn urimelig den kan synes å være, er et tilbakelagt stadium og at all oppmerksomhet er rettet mot dagens finaleseilaser.

Observatører hevder det er liten fartsmessig forskjell på båtene, men at start, vindstyrke og manøvreringsdyktighet kan komme til å være avgjørende. AC eksperten Gary Jobson mener at James Spithill er et strå vassere i startene enn «Emirates Team New Zealands» Dean Barker og at han på ti starter vil ville halvparten, ha to uavgjort og tape bare tre. Han fremholder også «Oracle Team USA» taktikeren John Kostecki som et viktig våpen. Har er vokst opp i San Fransisco og har seilt på bukta her i hele sitt liv. I New Zealads favør er deres finpussede manøvre som kan være avgjørende i jibber og slag og gjøre det mulig å passere dersom Oracle ligger foran.

Nå blir det i hvert fall slutt på gjetning og spekulasjoner og om forberedelsene til America's Cup seilasene til nå har vært en farse, venter de fleste en fantastisk match når de to beste AC72 båtene møtes til dyst fra i kveld.