Ruth og Mollatt blant de 20 beste

EM i Laser er slutt, og Kristian Ruth og Mathias Mollatt endte begge blant de 20 beste.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kristian Ruth seilte inn til 19. plass og ble beste nordmann i EM.

[Saken er oppdatert 7.9.2013 kl 10:24 etter at arrangøren har endret resultatlisten] EMs siste dag ga de norske seilerne en liten opptur, og de tre som først og fremst sto for den, var Kristian Ruth (Asker), Mathias Mollatt (Moss) og Tiril Bue (KNS).

Etter en 3. og 21. plass i dag, endte Kristian Ruth på en 19. plass totalt, men med alle ikke-europeiske seilere trukket fra, kom han på 14. plass på den listen EM-medaljene ble delt ut etter.

6. og 16. plass ble resultatet til Mathias Mollatt (Moss) i dag, og han endte på 20. plass sammenlagt – og 15. plass på EM-listen.

Tiril Bue (KNS) hadde en gnistrende avslutning i sølvfeltet i Laser Radial, der hun i dag seilte inn til 3., 1. og 6. plass.

– Det gnistret av seilingen til Tiril i dag, roser sportssjef Jan Steven Johannessen.

Det blåste fra 10 til 16 knop i dagens seilaser, og det var hengeføre for alle hele tiden.

Litt blandet

Skal Jan Steven Johannessen forsøke seg på en EM-oppsummering, skinner det igjennom at han ikke er helt fornøyd. Jentenes sykdom innledningsvis var en strek i regningen, og den gjorde også sitt til at Norges tropp ble redusert ble redusert fra fire til to i jenteklassen.

Marthe Enger Eide (Bærum) glimtet til av og til, mener han, men hun sluknet litt mot slutten med 39. og 42. plass og en 34. plass totalt. Skuffelsen over å ha blitt disket i den seilasen hun lå best an i, var nok en nedtur. Tiril Bues avslutning likte han imidlertid godt.

Mathias Mollatt hadde som mål å komme blant de 20 beste, og med 20. plass totalt og 15. plass på EM-listen nådde han målet sitt. Plasseringen representerer en solid fremgang siden EM i 2012.

– Det må vi si oss fornøyd med, samtykker Jan Steven Johannessen, – men hans totale «black out» midtveis i finaleseilasene, må vi se nærmere på. Ønsket om å følge opp 1. og 2. plassen dagen før, gjorde nok sitt til at han mok forsøkte å seile enda smartere enn alle andre da han så at han ikke lå i tet, og det straffet seg. Hadde han derimot silt mer tålmodig og ikke trodd på julenissen, hadde han kunnet komme atskillig høyere opp på sammenlagtlisten.

– Jeg er også veldig imponert over Hermann Tomasgaard, som i sitt første senior-mesterskap havnet i gullfinalen. Normalt ville han nok hørt hjemme i sølvfinalen der Henrik Begby, seilte, sier Johannessen, som vurderer de to førstereisguttene slik:

– Hermann seilte over evne, mens Henrik seilte mer opp mot sitt normale.

Nytt landslag i emning

Med sin 19. plass  (respektive 14. plass) er Kristian Ruth og Mathias Mollatt  21 og 16) de eneste som automatisk kvalifiserte seg på neste års landslag. En topp 20 plass i EM var kvalifiseringsgrensen. Kristian Ruth har i år valgt å kjøre sitt eget opplegg, og mye tyder på at han også vil velge det til neste års sesong.

EM-resultater