Fra verre til verst

Fra verre til verst

Hadde nordmennene en dårlig dag i Laser-EM på onsdag, ble den enda dårligere i går.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Mathias Mollatt kunne saktens trenge et oppmuntrende kyss av Tiri Bue etter å seilt inn til to sisteplasser. Bue på sin side vant sølvfeltet og kunne glede seg over det. (FOTO: Magne Klann).

Minimalt med vind, ga også minimalt med gode, norske resultater i Laser-EM. Aller verst var det for Mathias Mollatt som endte på to sisteplasser, og dermed spolerte alt håp om en god plassering sammenlagt.

– Mathias Mollatt (Moss) startet dårlig og seilte bort fra feltet i håp om å gjøre noe som var smartere enn dem, og tapte ytterligere på det. Det er sjelden hovedfeltet tar feil i veivalget, sier Jan Steven Johannessen, sportssjef i Norges Seilforbund.

Ble disket

Det var svært lite vind i gårsdagens EM-seilaser, og det rammet også Marthe Enger Eide (Bærum). Hun rundet siste merke før den siste 100 meter lange sløren inn til mål på 5. plass, men vinden døde ut og hun ble passert av syv båter og fikk drevet over mållinjen til en 12. plass. Det var imidlertid strøm og før hun kom klar av mållinjen, drev hun ned på målbåten og ble diskvalifisert.

Størst opptur i gårsdagens lettvindseilas hadde Tiril Bue (KNS), som vant sølv-feltets eneste gjennomførte seilas. Opptur ble det også for Hermann Tomasgaard (KNS), som mestret lettvinden godt og seilte inn til 16. og 4. plass i gullfeltet i Laser Standard.

Kristian Ruth (Asker) hadde ingen god dag han heller med 21. og 29. plass. Asker-seileren er imidlertid best av de norske seilerne med 23. plass sammenlagt. Mathias Mollatt er 28. og Tomasgaard 31.

I dag, på mesterskapets site dag, er det varslet atskillig mer vind – utover dagen temmelig frisk. Guttene skal seile to seilaser, mens jentene, som bare fikk en seilas i går, skal seile tre.