Journalisten Bob Fischer har skrevet flere bøker om America's Cup og er den som kjenner pokalens historie best

Slakter America's Cup

Den kjente britiske journalisten, «The Fish», Bob Fischer karakteriserer årets America's Cup seilaser for en skandale kun overgått av seilasene i 1988.

Publisert Sist oppdatert

Da utfordret New Zealenderen Michael Fay på vegne av Mercury Bay Boating Club, som hadde klubbhuset i en bil, med en 90 fots enskrogsbåt, ment å erstatte 12 meterne som siden 1957 hadde vært America's Cup klassen. Amerikaneren Dennis Conner svarte på utfordringen med en 55 fots katamaran som knuste New Zealenderne og gjorde regattaen til en farse. Det samme mener Bob Fischer vil skje denne gangen og den av båtene som vi ha et fartsoverskudd, vil komme til å vinne regattaen 9-0.

Fischer håper det blir Emirates Team New Zaland som vinner pokalen fordi har tror at Grant Dalton og hans menn vil forvalte pokalen på en annen og bedre måte i fremtiden enn Larry Ellson som har vist at han er mer opptatt av å lage fartsfest for publikum og TV enn han er over å ta vare på de sporslige elementene ved seilingen. - Jeg har ingenting imot flerskrogsbåter, tvert imot. Men de egner seg ikke til matchseiling, sier Fischer.

Les intervjuet i sin helhet