Jevnt god EM-åpning i Laser

Jevnt god EM-åpning i Laser

De seks norske seilerene som deltar i EM, henger brukbart med fra starten av.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Mathias Mollatt er best av de norske seilerne så langt i Laser-EM. [FOTO: Per Bakke]

Best av de norske etter første dag, der det ble seilt to innledende seilaser, er foreløpig Mathias Mollatt fra Moss, som med 7. og 11. plass i sine heat ligger på en 25. plass av ca. 130 deltagere. Kristian Ruth fra Asker, som følger rett bak på 29. plass, klarte en 3. og 17. plass.

Bak de to mest erfarne, norske Laser-seilerne følger Henrik Begby, KNS på 37. plass (12. og 15. plass) og Herman Tomasgaard, KNS på 57. plass med 20. og 22. plass.

Ledet på første merke

– En skikkelig start på mesterskapet fikk vi da Henrik rundet første merke på 1. plass i den første seilasen, forteller Peer Moberg, som er leder for Mathias, Henrik og Herman, mens Kristian Ruth har med sin faste, australske trener Brett Beyer.

Det var friske og vanskelige forhold under EMs første dag med fralandsvin på 8–10 m/sek, som bød på skvalpesjø og uforutsigbare vindskift. Mesterskapet går i Dublin i Irland.

Syke jenter

Norge deltar kun med to jenter i Laser Radial, og det er Marthe Enger Eide fra Bærum og Tiril Bue, KNS. Både Ine Berentsen Kullmann og Line Flem Høst har måttet melde forfall på grunn av sykdom, noe også Marthe og Tiril har vært plaget med.

– Marthe og Tirill holdt sengen inntil i dag morges i håp om å rekke å bli friske. De er slakke i strikken, men har gjennomført, men uten å ha hatt noe fartsoverskudd, forteller Jan Steven Johannessen, som følger de norske jentene.

Marthe Enger Eide kom best ut av dagens seilaser med 11. og 12. plass, mens Tiril Bue nok var noe mer preget av sykdommen med 38. og 27. plass.

Også Kristian Ruth, som har medalje i EM som sitt store årsmål, har vært plaget av sykdom før mesterskapet, men han rapporteres nå å være i god form.

Ansvar for danskene også

Peer Moberg og Jan Steven Johannessen har under mesterskapet også treneransvaret for de danske seilerne, som en del av et samarbeidsprosjekt mellom de to forbundene.

Seilasene fortsetter i morgen og avsluttes 6. september.