Farr 40 feltet er svært tett. Kun tre minutter skilte mellom første og siste båt imål i andre seilas.
«Charisma» med Nico Poons som skipper har eter første dag, tre første plasser.

Kronprins Fredrik i VM

VM i Farr 40 er i gang i Newport i USA. Arveprinsen er kommet godt i gang.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Kronprins Fredrik har muligheter til medalje i VM.

Farr 40 har ikke samme status som for ti år siden, men holder stand som den eldende one-design-klassen i denne størrelsen. Nivået er fremdeles skyhøyt.

Suveren ledelelse

Det deltar 15 båter fra 8 ulike nasjoner. Hele seks båter er fra USA. Båtene er svært jevne, og feltet svært tett. Andre race skilte det kun tre minutter mellom første og siste båt i mål. Tross det tette feltet har Nico Poons fra Monaco klart å skille seg ut med tre førsteplasser. Poons har vært først på alle merkerundingene, bortsett fraførste kryssmerke i to seilaser. – Alt kan skje. Vi har trent mye og laget er så innkjørt at alle vet nøyaktig hva som må gjøres. Min taktikker og min storseilstrimmer gir meg kjeft om jeg mister konsentrasjonen, forteller Poons til Regattanews.com.

Danskene henger med

Kronprins Fredrik seiler som skipper på «Nanoq». Båten ligger etter tre seilaser på 6. Plass etter serien 6-6-7. Det er ett poeng opp til 5., og ett poeng ned til 7, og bare seks poeng til 3.

Du kan følge VM i Farr 40 her.

Det er New York Yacht Club som arrangerer VM i Newport. Seilerne kan føle seg som konger i klubbhuset, blått blod, eller ikke.