3. plass i VM åpningen for Sonaren

Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen fikk en bra start på VM for funksjonshemmede og ligger på 3. plass etter tre seilaser.

Publisert Sist oppdatert

Her er rapporten fra treneren Jacob Haug:

Etter at mandag gikk med til venting fikk vi endelig kommet i gang med regattaen igår. Dagen startet også med litt venting på land, etterfulgt av mer ventig på sjøen. Men vinden fra sydvest kom til slutt og arrangøren fikk gjennomført to seilaser for 2.4 m. og tre for Sonar.

Sonaren har fått den beste åpningen på mesterskapet av båtene, med 4, 1 og 6. De ligger forløpig på en tredje plass. Alexander, Marie og Per Eugen seilte godt og har god fart i båten. Det viktigste blir å utnytte alle muligheter som byr seg i den lette og skiftende vinden.

Bjørnar hadde en litt tyngere start med 8 og 18 plass, men han er klar for å forbedre seg utover i serien. Med litt bedre gjennomføring i startene vil han klare å utnytte farten sin bedre og ta bedre valg. Han ligger på 12. plass etter to seilaser, plassen foran Paralympics mesteren Helena Lucas.

Erikstad Sailing Team:

Da var de to første seilasene unnagjort. Vanskelige forhold med mye opp og ned for mange. For egen del ble det 8 og 17. Ligger 12. Forhåpentligvis bedre og enklere forhold i morgen.

Team Sonar Norway:

AP gikk heldigvis ned og vi fikk tre seilaser idag. Det tok tid før vinden stabilisere seg, men vi kom igang etter noen starter og avbrutte race. Med resultatene 4, 1 og 6 har vi fått en god start i VM.

Les mer om mesterskapet her