Klar til å møte Oracle Team USA

«Emirates Team New Zealand» var litt bedre i alt enn «Luna Rossa Challenge» og det var nok til å sikre seg plass i AC finalen.

Publisert Sist oppdatert

- En taktikers beste venn er overlegen båtfart, sa Ken Read som var den ene av flere ekspertkommentatorer under Louis Vuitton finalen som ble avsluttet igår etter at «Emirates Team New Zealand» hadde sikret seg den syvende seieren i regattaen.

Den åttende og siste finalseilasen ble heller ikke igår annet enn en bekreftelse på at Kiwiene var litt bedre enn konkurrentene i alt. De hadde bedre fart og behersket, ikke minst de krevende jibbene, bedre enn seilerne på «Luna Rossa Challenge». »Luna Rossa» har også bare hatt en AC72 i regattaen, en båt som er identisk med «Team New Zealands» første båt. Kiwienes båt nummer to er åpenbart raskere enn den første og dermed var italienerne nederlagsdømte før finalen startet.

Med en langsommeren båt var det derfor overraskende at «Luna Rossas» rormann Chris Draper konsekvent valgte å starte i le, for deretter uten unntak å bli overkjørt på det korte strekket til første merke. Det avgjorde i realiteten hver eneste seilas og «Luna Rossas» eneste seier kom da «Team New Zealand» måtte trekke seg på grunn skade på hydraulikksystemet ombord.

Nå ryktes det at «Luna Rossa Challenge» som har samarbeidet med «Emirates Team New Zealand» i en tildigere fase av forberedelsene, stiller opp som sparringpartner for Kiwiene frem til selve America's Cup regattaen som skal seiles til en båt har vunnet ni seilaser i tidsrommet 7.-23.september.

Allerede i dagene 1.-4. september arrangeres ungdommens Red Bull America's Cup der ti lag fra åtte nasjoner stiller til start. Det kan skape liv i en seilerfestival som til nå har vært temmelig dau og uinteressant.