«Destin» høyt på listene

Solo ligger på en 14. plass i Fastnet Race, mens «Destin» seiler godt.

Publisert Sist oppdatert

I Fastnet Race ligger nå de to norske båtene «Solo» og «Destin» i Irskesjøen. Førstnevnte ligger på en 14. plass av 20 båter, men det er jevnt i de lette forholdene. Fra «Solo» og opp til lederbåten «Tales II» er det ca. 26 n mil.

I klassen IRC1 seiler derimot Landmark 43en «Team Destin». Blant 43 båter ligger de på en 9. plass.

Her er ferskeste rapport, fra i går kveld, fra «Team Destin»:

«Vi er ca 20 nautiske mil øst for Lizard Point, og gjør god fart i 12 -14 knops nordvestlig vind. Vi slet litt med farten i natt, noe som kan skyldes sjøgress på roret,men dette er nå borte. Etter Lands End må vi velge å gå nord eller sør for flere trafikkseparasjonssystemer, som vi ikke har lov å krysse. Dette blir kanskje det viktigste valget det kommende døgnet. Nærmere Fastnet Rock vil en høytrykksrygg passere oss, og vinden vil gå fra nordvest til sørvest. I går seilte vi veldig bra i forhold til tidevannstrømmene, og tjente stort på at vi kom forbi Port land Bill rett før strømmen snudde. Vi satte også ny fartsrekord på kryss, med 12 knop over grunden (7.7 gjennom vannet...).

Moralen er høy, og vi jobber hardt for hver meter vi kan tjene på konkurrentene.»

«Solo» rapporterer også og i likhet med «Destin» er deres rapport også fra i går kveld:

«Passere Isles of Scilly vest av Lands End, Englands svar på Lindesnes, i kveld kl 1900 norsk tid. Dette er siste visuelle kontakt med England før vi nå setter kursen ut i irske havet, med en strekning på 150 nm til Fastnet rock (300 nm tur/ retur). Vi har nå seilt 180 nm (230 utseilt). Klassen har delt seg i to, den ene gruppen går syd og vest av øygruppen og den andre, inkl oss, går øst av øyene. Hva som lønner seg vil avhenge av når strømmen virkelig snur og hvor vinden trykker mest. Vi ligger på en dårlig plassering, men det er tett mellom båtene. Vi har visuell kontakt med de fleste i vår gruppe nå. Vi er veldig fornøyd med dagens seiling, i til dels lett vær men med mye endring i seilkonfigurasjonen. Det er ikke enkelt å avansere på fart, men vi kan klare det på noen taktiske valg. Et vindskift eller feil plassering i fht strømmen kan endre plasseringen totalt. Vi seiler på stor skala i forhold til hva vi er vant med hjemme, så her er det stadig muligheter. Det viktigste er å: Gi gass!»