C-Class katamaranene lærer foiling fra AC72

C-Class katamaranene har lenge vært i forkant i utviklingen av vingseil, men når det gjelder foiling kommer kunnskapene fra AC72 båtene. Se video.

Publisert Sist oppdatert

I 2010 var alle America's Cup designerne samlet i Newport for å lære om vingseil av C Class katamaranene da klassen hadde sitt mesterskap, Little America's Cup her. Nå ser det ut som om C Class har plukket opp et trick eller to fra AC72 designerne.

En av dem som nå praktiserer foiling på sin C-Class er Franck Cammas som etter flere måneders studier og påfølgende bygging kunne prøveseile den første franske C-Class, «Groupama C» fra Lorient tidligere denne måneden. Etter en vellykket prøveseilas, trener nå Cammas og Louis Viat regelmessig med den nye «Groupama C».

Båten er designet av Groupama sailing team med god hjelp fra den velkjente Guillaume Verdier samt Martin Fisher og Benjamin Muyl og den er bygget av Multiplast i Vannes.

«Groupama C» fortsetter tuning-up utover i august før den skal transporteres til Falmouth, England for klassens VM i september.