Ny seier til ‹Luna Rossa Challenge»

Igjen tok svenskene starten, men igjen viste den italienske båten overlegne fartsegenskaper og foilet seg til seier. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Artemis Racing tok starten, men det var alt

Den andre Louis Vuitton Cup semifinalen ble en kopi av den første, der «Artemis Racing» etter to minutters intens duellering før start tok et knapt overtak i le og foran den italienske båten som imidlertid akselererte raskere og kom seg foran ved første merke. Igjen behersket «Luna Rossa»-laget jibbene bedre og sa raskt adjø til konkurrenten. 

Vindhastigheten på 10-12 knop gjorde det vanskelig for Artemis «Big Blue» å komme seg på foilene og OL mester Nathan Outteridge klarte ikke å forhindre av båten stadig tapte terreng. Kun et større vindskift på den siste krysse tillot svenskene å ta noe innpå, men dette gikk tapt igjen på lensen til mål der avstanden var 2:06 minutter.

Italienerne er nå halvveis til finaleplassen og trenger kun to seire for å sikre plassen mot «Emirates Team New Zealand». Det skal trolig et lite mirakel til å hindre dem. Idag er det hviledag i San Fransisco, mens det igjen skal seiles 9. og 10. august. Utfordrerfinalen som seiles best av 13 seilaser (førstemann til syv seire) starter 17. august.