Let the games begin

Endelig er det klart for reell action på America's Cup banen i San Fransisco. Idag starter Louis Vuitton Cups seimifinale med matchen en hel seilerverden har ventet på; «Artemis Racing» mot «Luna Rossa Challenge».

Publisert Sist oppdatert

Se semiifinalen her fra kl 13.15 lokal San Fransisco tid (22.15 norsk tid)

Ingen venter at den svenske AC/2 som har hatt ti dager på seg til å forberede seg på semifinale mot italienske «Luna Rossa Challenge»,  skal ha noen sjanser i semifinalen i utfordrerseilasene Louis Vuitton Cup, der vinneren møter «Emirates Team New Zealand» for å kjempe om retten til å utfordre America's Cup forsvarer «Oracle Team USA».

Likevel er det knyttet store forventninger til dagens seilas, som blir den første reelle matchen i Louis Vutton Cup som til nå har vært en farse med kun en båt i de fleste seilasene. Den svenske båten stiller med et sterkt lag ledet av britiske Iain Percy, med OL vinner Nathan Outterigde og legendariske Löick Peyron i besetningen. Laget er om ikke annen en sentimental favoritt etter at den første av deres to AC72 kullseilte på forsommeren og besetningsmedlemmet Andrew «Bart» Simpson omkom.

Ulykken satte også laget sterkt tilbake og uten båt og vingseil har seilerne trent foilingens vanskelige kunst i en AC45. Det ser ut som om dette har gitt gode resultater og det tok laget relativt kort tid å få den nye båten til å foile, også gjennom den vanskelige jibbfasen.

Suksess i AC 72 dreier seg alt om fart. «Artemis Racing» har fått matche AC forsvarer «Oracle Team USA» og etter bilder og film å dømme har forskjellen mellom de to vært mindre enn antatt på forhånd. Matching mot «Emirates Team New Zealand» har også vært nyttig.

Luna Rossa Challenge velger WIng 1 og babords halser

Artemis Racing Team

Luna Rossa Challenge Team