Ulvene tro til fra start

Skipper Thomas Nilsson i «Wolfpack» fikk en optimal start på EM i ORCi. Den norske båten vant begge seilasene i klasse 1.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Wolfpack, arkivbilde

Thomas Nilsson og laget hans på TP52 «Trucknor Wolfpack» hadde en optimal EM start og vant begge de to første EM seilasene. Med Christopher Gundersen til rors, Eivind Melleby som taktiker og Aksel Magdahl som navigatør hadde Nilsson mønstret det beste av det som finnes av norske seilere for oppgaven. Selv tok skipperen de jobbene som falt seg og endte opp i luka for det meste.

- Vi traff ikke helt i den første starten, men lyktes ellers bra og hadde bra flyt ombord. Det holdt til seier, forteller Thomas Nilsson fra Sandhamn.

I den andre seilasen gikk det enda bedre. «Trucknor Wolfpack» var hele 3 min og 40 sek foran «Blixt Pro Sailing», som gikk i mål rett foran den norske Cookson 50, «Camilla», Ole Martin Vordahl som etter to seilaser ligger på bronseplass.

Resultater klasse 1:

1     TRUCKNOR WOLFPACK    Trucknor Wolfpack    1    1

2     BLIXT PRO SAILING    Blixt Pro Sailing    2    2

3     CAMILLA    Camilla    5    3

9     NORSTEAM    NORsteam    10    9

I klasse 2 ligger Bengt Falkenberg som samarbeider tett med den norske Beneteau importøren Normar på en solid 2. plass. Aasmund Drolsum i sin King 40 «Magic» startet bra med 3. plass, men lyjtes ikke like bra i den andre seilasen. I denne klassen deltar 20 båter.

Klasse 2:

1     PREMIUM    Premium Sailing Team    2    2

2     TEKNOVA/ALBATROSS RACING    Teknova Albatross Sail Racing Team    4    1

3     SILVA HISPANIOLA    Silva international sailing team    1    7

7     MAGIC    Aasmund Drolsum    3    12

Tirsdagens seilas starter først tidlig på ettermiddagen. Dette blir en havseilas beregnet å ta ca 24 timer og banelengden vil bli bergnet deretter. Seilasen skal deles i to etapper, den første på ca 50-60 nm. med en poenggivende passering. Fortsettelsen vil bli fastsatt av regattaledelsen i henhold til vindforholdene, og seilasen kan avkortes ved et hvilket som helst merke.