Norge mot Danmark i finalen. NOR 428: Lars Johan Brodtkorp, NOR 904: Håvard Aker, NOR 815: Emil Fadler Kvamme og NOR 907 Kristoffer Rosmo

Norsk sølv i lagseilas

VM for E-joller ble innledet igår med lagseilaser. Norge kom til finalen, men måtte gi tapt for Danmarks seilere.

Publisert Sist oppdatert

Lars Johan Brodtkorb, Håvard Aker, Emil Fadler Kvamme og Kristoffer Rosmo seilte inn til en flott 2. plass i Nations Cup der åtte nasjonslag, satt sammen av de fire beste seilerne fra hvert land, utkjempet mange tette fighter på vannet rett utenfor seilforeningen i Sønderborg.

Danmark gikk til slutt av med seieren etter å ha vunnet 2-1 i de tre finaleseilasene mot Norge. De to finalelagene hadde da seilt ti matcher mellom kl. 14.00 og 18.00. Sverige og Finland møtte hverandre for å avgjøre kampen om bronsen. Sverige som var regjerende mestere slo Finland og tok tredje denne etter at disse lagene hadde seilt syv matcher. De fire nasjonene som ikke gikk videre til finaleseilingene var Spania, Tyskland, Frankrike og Belgia.

Det var flotte forhold i Sønderborg med strålende sol og vind mellom 4 og 8 m/s. Når vinden var på det kraftigste var det ikke så lett å seile taktisk lagseiling, men det var utrolig spennende å følge matchene uansett vindstyrke. En del irritasjon på dømming og seilere som ikke kan reglene følger alltid med lagseiling, men alle de 32 seilerne som var i aksjon i dag hadde det kjempegøy til tross for dette.

Norge skilte seg ut fra de andre med en fantastisk lagkommunikasjon og en skikkelig teamspirit, men marginene (og noe dømming) var dessverre ikke på deres side i år. Hanna Klinga fra Sverige var Norges trener på vannet. Dagen ble avsluttet med premieutdeling som oppvarming til stor utekonsert på slottsplassen i Sønderborg sentrum.

: