Lars Johan Brodtkorb på toppen av seierspallen

Mot VM triumf for Brodtkorb?

Den nybakte Europamester Lars Johan Brodtkorb sikter mot toppen også i VM. Igår tok han topplassering i Open Week regattaen sammen med seks andre norske seilere som nå er kvalifisert til VM for E-joller, I alt deltar 18 norske seilere.

Publisert Sist oppdatert

Norge hadde 12 seilere forhåndskvalifisert til VM inkludert Lars Johan. Gjennom kvalifiseringsreggataen "open week" klarte ytterligere 6 norske seilere kravet til kvalifisering til VM. Troppen til VM er nå 18 seilere.

Lars Johan Brodtkorb fra Horten endte på toppen av pallen i Open Week som er kvalifiseringsregatta til VM for europajoller. Henrik Bucher fra Nesodden ble nummer 9. og Håvard Aker fra Tønsberg nr. 10.

Igår utløste også all spenningen seg i glede da alle de seks norske som seilte for å kvalifisere seg til VM klarte det. Det har vært veldig tett under hele kvalifiseringen og seilerne har svingt ut og inn av VM plass fra dag til dag. Når seilerne gikk på vannet igår lå alle som ønsket VM plass inne, og bra seiling på vannet fra alle gjorde at de beholdt plassene ettyer at åtte seilaser var fullført.

Norge stiller dermed med en tropp på 18 seilere til VM i Sønderborg som starter mandag 5. august og avsluttes lørdag 10.  Ti gutter og åtte jenter skal forsvare Norges ære. Det er et skandinavisk team som gir alt for at de norske seilerne skal lykkes. Som trenere har Norge i år Jørgen Holm som er seilmaker fra Danmark og Hanna Klinga som er tidligere sølvmedaljevinner i VM fra Sverige. Begge har vært EM/VM trenere for Norge tidligere og de blir et flott trenerteam som vil stå på for de norske seilerne.

Allerede idag kan vi hente vår første VM medalje. Da står lagseilingskonkurransen "Nations Cup" på programmet hvor hver nasjon stiller med 4 seilere. Seilerne som skal kjempe for Norge er Lars Johan Brodtkorb, Håvard Aker, Emil Fadler Kvamme og Kristoffer Rosmo.

De norske seilerne til VM er:

Lars Johan Brodtkorb, Horten

Håvard Katle Fjon, Stavanger

Håvard Aker, Tønsberg

Emil Fadler Kvamme, Bærum

Martin Halseide, Asker

Henrik Bucher, Nesodden

Kristoffer Rosmo, Bundefjorden

Martin Johan Janssen, Tønsberg

Henrik Andersen, Nesodden

Martin Vevstad, Arendal

Martine Steller Mortensen, Arendal

Katrine Johansen, Svelvik

Nora Johanne Brodtkorb, Horten

Hanna Johansen, Svelvik

Juni Bjørneset, Soon

Jenny Andresen, Bundefjorden

Victoria Heiås, Bundefjorden

Kristine Gustavsen, Arendal

Endelig resultatliste fra open week: