Mistet ledelsen i jenteklassen

Tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup fikk en tøff start på gullfinalen og mistet ledelsen blant jentene. Men de har bare ett poeng opp til teten igjen.

Publisert Sist oppdatert

VM feltet er nå splittet opp i gull- sølv-, bronse- og smaragdfinaler og konkurransen er skjerpet og direkte mellom båtene. Tre seilaser ble avholdt igår på fire parallelle baner spredt over hele Kaløvigbukta.

Første seilas startet midt på dagen i lett til moderat vind på bronse og smaragdbanen, men det på de to øvrige banene startet med 6-8 knop før to mindre byger satte inn med kast opp mot 18 knop og store vindskift og regattakomiteen holdt seilerne tilbake. Etterpå stabiliserte vinden seg under 10 knop og arrangøren kunne gjennomføre de tre planlagte seilasene.

På gullbanen seilte australierne Jim Colley og Shaun Connor jevnest og med plasseringene 6-3-4 tok de ledelsen. Amerikanerne Campbell D’Eliscu og Connor Kelter, som også hadde en jevn seire er nå på 2. Plass, men dagens seilere er utvilsomt svenske Ida Svensson og Rasmus Rosengren som lå på 36. Plass etter kvalifiseringen men som med 8-9-3 i protokollen klatret til 5. plass sammenlagt. Tidligere ledere Lucas Rual og Emile Amoros, FRA falt til 3. plass etter å ha blitt 16  i den siste seilasen.

Kun ett poeng skiller de to beste jentelagene der britiske Ruth Allan og Alice Masterman har overtatt ledelsen fra Ragna og Maia Agerup som i går hadde plasseringene 43-31-18 og ligger på 26. plass sammenlagt.

I sølvfinalen der det bare ble gjennomført to seilaser ligger Risørbrødrene Tomas Mathisen og Mads Mathisen på 15. Plass etter plasseringene 34 og 7. Astrid Hylen Klippenberg og Rasmus Wichstrøm Munter ligger som nummer 40 med 33 og 24 plass.

Marius Kvalheim og Kristian Kvalheim ligger som nummer åtte i bronsefinalen med plasseringene 4-17-1.