Valgets kval for Team New Zealand

Som vinner av Louis Vuittons round robin serie kan Emirates Team New Zealand velge motstander i semifinalen, eller om de vil går direkte til finalen. Her er opsjonene:

Publisert Sist oppdatert

1. Emirates Team New Zealand velger å gå direkte til finalen og overlater til Artemis Racing og Luna Rossa å kjempe om den andre plassen.

Risk: Sportslig sett er dette lite risikabelt. Dette er det de fleste forventer blir Team New Zealands valg. I tillegg er det et politisk element. Artemis Racing som er challenger of record må gi fra seg den posisjonen når de er ute av Louis Vuitton Cup. Om den svenske båten mot formodning skulle danke ut Luna Rossa, kommer ikke Team New Zealand i posisjon før etter en eventuell finaleseier. Grant Dalton & Co vil trolig ikke gi fra seg muligheten til å få den innflytelse som følger med rollen som challenger of record så tidlig som mulig.

Fordel: Ved å gå direkte til LVC finalen elimineres risiko for skade i semifinalene, og laget kommer ett skritt nærmene selve America’s Cup matchen.

2. Emirates Team New Zealand velger å gå mot Artemis Racing i semifinalen, mens Luna Rossa går direkte til finalen.

Risk: Med Artemis Racing uten kappseilingserfaring med den nye båten er sjansene for tap mikroskopiske, men skader, kollisjon etc.kan  ødelgge  America’s Cup eventyret for Team New Zealand.

Fordel: Emirates Team New Zealand får ekstra regatta trening.

3. Emirates Team New Zealand velger Luna Rossa i semifinalen og lar Artemis Racing gå rett til finalen.

Dette er en lite trolig løsning. De to båtene har seilt mot hverandre mange ganger og det er lite ny erfaring å hente. Dessuten har Emirates Team New Zealand et etablert samarbeide med Luna Rossa etter å ha delt designdetaljer og ha trent sammen. Man kan vanskelig forestille seg at Kiwiene vil ønske å eliminere Luna Rossa teamet på denne måten. 

Slik lærte Emiurates Team New Zealand seg kunsten å fly. 33 knop i 12 knops vind.