Gullet klart i jenteklassen, fortsatt jevnt blant guttene

Lars Johan Brodtkorb leder fortsatt i en åpen gutteklasse, mens Trine Berntzen DEN har sikret EM gullet for E-joller allerede før siste seilas.

Publisert Sist oppdatert

Rapport fro Brest:

Trine Berntzen har ni poeng etter ni seilaser og leder med 13 poeng før en eventuelt siste seilas seiles for jentene. Denne kan hun stryke uansett hva hun får, og har dermed vunnet EM allerede. Martine Steller Mortensen hadde ingen god dag på vannet igår med tanke på medalje. Hun startet med en 7. plass som er ganske bra, men det hjelper ikke når alle konkurrentene er foran på lista. I andre seilas fikk Martine gult flagg i starten og måtte dermed trekke seg fra seilasen siden hun også hadde et gult flagg fra tidligere i mesterskapet. Resultatet av dagen ble at hun har falt til 6. plass sammenlagt. Nora Brodtkorb ligger fortsatt på 14. sammenlagt, men hun har hatt en bra dag med 15. og 6. plass. Andrea Skaaland avsluttet dagen med en BFD og ligger før siste dag på 42. plass sammenlagt.

Lars Johan Brodtkorb leder fortsatt foran Håvard Katle Fjon og Frederik Rask, men her er det tett etter at Lars Johan hadde en dårlig dag. Han ble 20 i dagens ene seilas, mens Håvard ble 10 og Frederik 4. Mathias Livbjerg seilte seg opp til fjerde plass sammenlagt etter 2. plass i dagens seilas.

Guttene var så hissige på startlinja i dag at til slutt sendte startbåten dem på land og lot jentene slippe til i isteden. Guttene trengte fem starter, hvor fire av dem var med Svart Flagg, før de kom av gårde på første kryss. Da de startet på nytt med generell tilbakekalling før race to hadde starterne nok og sendte dem hjem. Det betyr at guttene bare har åtte seilaser og en stryk nå, så potensielt kan det bli to seilaser mandag og da er alt åpent. Da er det meldt omtrent samme vindforhold som søndag. Da gikk ikke første start før nærmere kl. 17, og mandag er tiden for siste start kl 16 så hva det blir av seiling får vi ikke vite før dagen er der.

Listen over båter med Black Flag: