Norske E-jolleseiere fortsetter å skinne

Lars Johan Brodtkorb har tatt over ledelsen i EM og Martine Steller Mortensen har klatret til tredjeplass i jenteklassen etter seier i siste seilas.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Lars Johan Brodtkorb har tatt over ledelsen i gutteklassen

Fra Ylva og Per A Brodtkorb, presseansvarlig for NEK i EM, har vi mottatt denne rapporten fra fredagens seilaser:

Håvard Katle Fjon som ledet etter første dag er nå på 3. plass, to poeng bak Brodtkorp.

Martine Steller Mortensen har hatt de beste norske prestasjonene i dag med plasseringene 4 og 1.. Hun klatrer dermed fra 8. til 3. plass sammenlagt. Hun ledet den siste seilasen fra start til mål og seilte strålende. Nora Brodtkorb var også oppe og smakte på teten og rundet som nummer to på første kryss i siste seilas. Dette holdt dessverre ikke til mål. Hun endte på 10. plass etter å ha hatt litt uflaks med vinden på slutten av seilasen.

Emil Fadler Kvamme startet best og ble nummer fire i den første seilasen etter å ha ligget på tredje store deler av løpett. Lars Johan Brodtkorb overtok ledelsen i guttefeltet etter dagens to seilaser med plassertingene 5 og 2. Fredrik Rask fra Danmark overtok andreplassen og ligger ett poeng foran Håvard Katle Fjon på tredjeplass. Det er tett og spennende i toppen og alt kan enda skje.

Det har vært sol og fint vær. Vinden startet på 4 m/s og tok seg opp etter hvert til 7 m/s på slutten av dagen, men det har ikke vært fri pumping igår. Utsiktene fremover i forhold til vinden er at det skal blåse godt i dag også skal det være veldig lite vind søndag og mandag. Det ser derfor ut til å bli tre seilaser i dag for at man ikke skal komme på etterskudd de siste to dagene.

Igår kveld har det vært seilermiddag der seilerne har blitt bedre kjent med hverandre på tvers av nasjonene. Nå er alle i seng og drømmer om nye seire.