Italia skal forsvare mesterskap på hjemmebane

Italia skal forsvare mesterskap på hjemmebane

173 båter deltar i RS Feva VM som starter mandag. Seks av dem er norske.

Publisert Sist oppdatert

Seilere fra hele Europa, USA og Russland er samlet i Marina di Grosseto ved Toscanakysten for RS Feva World Championships. Arrangørene er vel forberedt etter å ha vært vertskap for VM i F18 for to uker siden under superbe seileforhold. Mesterskapet starter mandag 22. juli og avsluttes fredag 26. juli.

Regjernde mestere, Leonardo Stocchero og Gianluca Virgenti blir fremst i å forsvare de italienske fargene, men vil få hard konkurranse fra Nederlandske, britiske og tsjekkiske seilere som har den største prosentvise andelen av sin aktive flåte med i mesterskapet. Intet lag har til nå greid å forsvare sin VM tittel i Feva VM, så Stocchero & Virgenti satser på å bli de første.

Regattaen splittes i tre grupper de to første dagene før båtene fordeles i Gold, Silver og Bronze fleets for resten av mesterskapet. Med 12 knops vind i gjennomsnitt på ettermiddagen må man regne med intense kappseilaser. 

Toscana og Maremmakysten er et unikt og fascinerende område også for ledsagende familier. Her finnes muligheter for å nyte et slaraffenlif på stranden, melde seg på kitesurfskole eller ta i bruk det omfattende nettet av sykkelstier og restaurants med utsyn over vannet.

Følg regattaen på RS Feva Class Worlds webside

Norske deltakere:

Sofie Thurmann/Trygve Poppe Oldervoll, Bærum Seilforening

Edvard Stiansen/Sindre Ekern Asker Seilforening

Josefine Haakseth/Henrik Bordal, Moss Seilforening,

Caroline Heiberg/Marie Bordal Moss Seilforening,

Jens Bjørnstad/Stian Løcka Eine, Asker Seilforening

Markus Rynning/Alexander Langfeldt, Asker Seilforening