Dobbelt norsk etter første EM dag

Europamesterskapet for E-joller startet i Brest igår og for de beste norske seilerne kunne neppe åpningen ha vært bedre.

Publisert Sist oppdatert

Vi har mottatt denne rapporten fra Brest:

Håvard Katle Fjon fra Stavanger leder etter to seilaser foran Lars Johan Brodtkorb fra Horten. På tredje plass ligger polakken Lukasz Wloch. I jenteklassen finner vi fire finner og tre dansker foran Martine Steller Mortensen fra Arendal på åttende plass med bare seks poeng opp til tredje plassen.

Oppladningen til mesterskapet har vært perfekt med tre fine treningsdager i Brest, og igår startet alvoret. I jenteklassen stiller 45 seilere på startstreken og i gutteklassen konkurrerer 78 seilere. Det er ikke så mange seilere som det har vært tidligere, men konkurransen er hard. Danmark stiller med den største troppen på 22 seilere, mens Norge har 12 seilere på plass. Fra Nederland er det en seiler, noe som er gledelig fordi det er flere år siden Nederland har deltatt i EM med E-jolle seiler. Elleve nasjoner deltar i årets EM i Frankrike.

De norske seilerne startet dagen med briefing kl 11 på seilforeningen. Første start gikk kl 13.00 så det var en relativt rolig start på nok en varm dag. Vinden har i dag ligget rundt 3-5 m/s og har passet de fleste seilerne fra Norge greit. Jentene har hatt første starter i dag, og guttene har hatt andre starter. I morgen blir det motsatt. I gutteklassen er det Håvard og Lars Johan som har ligget topp ti i begge racene og kom i mål med hennholdsvis to 3. plasser og to 4. plasser. Emil Fadler Kvamme og Sander Raggan fra Bærum ligger begge topp 20 etter første dag med henholdsvis 16. og 19. plass sammenlagt. Resten av gutta har ligget litt lengre bak og har plassert seg fra 28. og nedover.

Martine har de beste norske jenteplasseringene med 6. og 10. plass i mål, mens Nora Johanne Brodtkorb fra Horten er nest beste jente med ca 21. og 12. plass i mål. Hun ble ikke tatt i mål på det første racet, men når det er på plass vil hun ligge ca. 15. etter dag 1.

VM har bare så vidt begynt og mye kan enda skje, men det er grunn til å håpe at alle de norske skal løfte seg i de videre seilasene.