Norske seilere med VM ambisjoner på Kypros

Når ISAF junior VM starter denne helgen er det med norske seiler som har klare medaljeambisjoner.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Line Flem Høst, søstrene Maia og Ragna Agerup og Knut Reidulf. Brettseilerne Marie Nustad Brunvoll og Arthur Ulrichsen er ikke med på bildet.

Av de norske seilerne er det fjorårets sølvmedaljevinner Line Flem Høst som den største medaljefavoritten. Hun vil nok kjempe helt i toppen av Laser Radial og blir det den vanlige sjøbrisen på 15-20 knop utenfor Laranca, skal de som skal kunne slå henne virkelig seile både raskt og riktig!

Søstrene Maia og Ragna Agerup er eneste rene jentebåt i klassen Open Skiff. De er vant til å slåss mot gutta, og biter som regle meget godt fra seg. Klaffer alt kan de være med å kjempe om en medlaje. Det vil i så fall være en liten sensasjon, med tanke på at 29'eren er en meget fysisk krevende båt.

Knut Reidulf skal forsvare de norske fargene i Laser for gutter. Knut har gjort store fremskritt, og seilt meget bra det siste halve året. Det blir spennede og se hvor høyt han kan komme på resultatlistene.

I RS:X sender NSF to unge stortalenter, Marie Nustad Brunvoll og Arthur Ulrichsen. De er begge ferske i RS:X klassen og må nok finne seg i å se og lære og suge til seg så mye kunnskap som mulig fra litt eldre seilere.

Norge har svært gode resultater og vise til ved tidligere ISAF Jr VM. Siren Sundby, Peer Moberg, Tiril Bue,  Herman Tommasgård og Line Flem Høst er blant de norske seilere som har tatt medaljer i tidligere mesterskap. Internasjonalt regner man mesterskapet som en god indikajon på hvilke nasjoner og enkeltseilere som er "up and coming" i kommende OL.