Fra gåradagens pressekonferanse i San Fransisco

Boikotter starten på Louis Vuitton Cup

I påvente av juryens behandling av protesten fra Emirates Team New Zealand og Luna Rossa Challenge 2013 velger sistnevnte å stå over dagens åpningsseilas i Louis Vuitton Cup.

Publisert Sist oppdatert

Luna Rossa Challenge 2013 sendte igår ettermiddag ut en pressemelding der det fremgår at de står over dagens åpningsmatch mot Emirates Team New Zealand i Louis Vuitton Cup, utfordrernes kvalifisering til America’s Cup. - Som allerede informert uformelt de siste dagene, vil Luna Rossa avvente behandlingen og utfallet fra den internasjonale juryen av protesten mot regelendringene lansert av regattaledelsen ved Iain Murray, heter det.

- Dette er ikke uventet, men likevel skuffende, sier Stephen Barclay, CEO for America’s Cup. - Dette er et tilfelle av ikke å ville, ikke av ikke å kunne seile, sier han. - De som blir skadelidende er først og fremst publikum som har ventet i mer enn to år for å få se de spektakulære 72 fots katamranene kappseile. Særlig skuffende er det tatt i betraktning at Luna Rossa seilte på regattabanen lørdag, sier Barclay.

Emirates Team New Zealand vil måtte starte idag kl 12:15 pm lokal tid og deretter seile løpet for å ta de første poengene  Louis Vuitton Cup. På lørdagens pressekonferanse uttalte Kiwienes skipper Dean Barker at laget vil stille til start klar for kappseilas,

Nyheter og kommentarer på America’s Cup.com