Søk i arkivet

Fra gåradagens pressekonferanse i San Fransisco
Fra gåradagens pressekonferanse i San Fransisco

Boikotter starten på Louis Vuitton Cup

I påvente av juryens behandling av protesten fra Emirates Team New Zealand og Luna Rossa Challenge 2013 velger sistnevnte å stå over dagens åpningsseilas i Louis Vuitton Cup.

Luna Rossa Challenge 2013 sendte igår ettermiddag ut en pressemelding der det fremgår at de står over dagens åpningsmatch mot Emirates Team New Zealand i Louis Vuitton Cup, utfordrernes kvalifisering til America’s Cup. - Som allerede informert uformelt de siste dagene, vil Luna Rossa avvente behandlingen og utfallet fra den internasjonale juryen av protesten mot regelendringene lansert av regattaledelsen ved Iain Murray, heter det.

- Dette er ikke uventet, men likevel skuffende, sier Stephen Barclay, CEO for America’s Cup. - Dette er et tilfelle av ikke å ville, ikke av ikke å kunne seile, sier han. - De som blir skadelidende er først og fremst publikum som har ventet i mer enn to år for å få se de spektakulære 72 fots katamranene kappseile. Særlig skuffende er det tatt i betraktning at Luna Rossa seilte på regattabanen lørdag, sier Barclay.

Emirates Team New Zealand vil måtte starte idag kl 12:15 pm lokal tid og deretter seile løpet for å ta de første poengene  Louis Vuitton Cup. På lørdagens pressekonferanse uttalte Kiwienes skipper Dean Barker at laget vil stille til start klar for kappseilas,
Nyheter og kommentarer på America’s Cup.com
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen