America's Cup sjef Iain Murray

Truer med å avlyse America's Cup

America’s Cup regattasjef Iain Murray truet igår med å avlyse hele America's Cup med mindre hans sikkerhetskrav får støtte fra den internasjonale jury.

Publisert Sist oppdatert

Som en del av Murrays sikkerhetspakke inngår som kjent vinger til roret (rudder elevators) som skal gjøre det lettere å kontrollere den 72 fots store båten stabilitet i lengderetningen.

Juryen på fem medlemmer skal tre sammen mandag for å høre ut protesten fra «Emirates Team New Zealand» og Italias «Luna Rossa Challenge» på den delen av Murrays anbefalte sikkerhetskrav som omfatter rudder elevators. Dette er den eneste av de 37 anbefalinger som ble presentert i kjølvannet av ulykken der den britiske seileren Andrew Simpson forulykket da Artemis Racing kullseilte 9. mai, som det ennå ikke er enighet om.

Dersom juryen støtter New Zealand og Luna Rossa, sier Murray at han må gå tilbake til US Coast Guard som tildligere i uken har utsedt seilingstillatelser for America's Cup, for å si at han ikke mener regattaen vil være trygg. I så fall er det temmelig sikkert at Coast Guard vil trekke tilbake tillatelsen. - Uten tillatelse til å kappseile på San Francisco Bay blir det ingen regatta, sier Iain Murray.

Louis Vuitton Cup, utfordrernes kvalifisergsseilas skal etter planen starte 7. juli med en match mellom «Emirates Team New Zealand» og «Luna Rossa».

Mes mer her og her

America's Cup