Perfekt Hankødag med Melleby i tet

Melleby best i Melges 24, men det er utlendingene som leder an i Drake og Express etter gårsdagens flotte seilaser i 6-9 sekundmeters sønnavind

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Eivind Melleby svinger seg i Melges 24 klassen. Arkivbilde

Seilerne fra Sverige og Danmark har tatt føringen i Nordisk Mesterskap for Draker, der Johan Norén nå leder gforan to danske båter. Beste nordmann er nå Harald Bull foran Jørgen Paulsen og Peder Lunde.

I Expressklassen er det også svensk, med den allsidige Arne K Larssen som vant to seilaser igår og som har overtatt ledelsen fra Magne Klann som imidlertid holder 2. plassen i feltet foran Morten Aagaard og et kobbel fra Oslo Seilforening.

Eivind Melleby vant to seilaser igår og leder Melges 24 foran Peder Jahre, Kristoffer Spone og Herman Horn Johannessen. Kristian Nergaard som eier Mellebys båt seiler selv som taktiker på sin egen båt og innrømmer at selv om det er rart at Hankøregattaen for første gang på mer enn 60 år ikke har noen 5.5 meter klasse, så er det morsommere å være taktiker i den store Melges 24 klassen enn det hadde vært å seile i en desimert 5.5 meter klasse. Hans egen 5.5 meter står nå stuet bort i Holland etter VM på Curacao i påvente av EM i Frankrike senere i sommer.

Veteranen Jan Petter Røed fortsetter seiersrekken i IOD og vant samtlige av gårsdagens seilaser, Øystein Bøe fra Sandefjort har tatt tet i H-båt, mens Jan Hammarstrøm med to første og en 2. plass igår leder i 11 MOD

Oppdatert resultatliste lagt ut for alle klasser.