Lettvindsstart på Hankø Race Week

Med to m/sek på banen ble det kun en seilas for Express, Melges 24 og 11 MOD, mens Drake, IOD og H-båt fikk avviklet to.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: «Tina» Espen Eggen, Inger Louise Paulsen, Lars Skahjem, Hanne Larsen og Øivind Lund, Fredrikstad Seilforening. Arkivfoto.

I IOD klassen ble det som ventet en duell mellom veteramsen Jan Petter Røed og Ludvig Daae som begge vant hver sin seilas, men med 2 plass i den andre fremfor Daaes 3. plass leder foreløpig Tønsbergseileren Røed.

Drakeklassen fikk i prinsipp to seilaser, men i den andre var det bare Jan Enok Arnesen fra Fredrikstad som kom i mål innenfor maksimaltiden. Til tross for 9. plass i den første leder han regattaen foran Peder Lunde som vant den ene seilasen han fullførte. Den tidligere sportssjefen i NSF Espen Guttormsen ble nummer to i seilasen og ligger på 3. plass sammenlagt foran beste utlending, svensken Johan Norén.

De beste seilerne er samlet i Melges 24 klassen og her vant Peder Jahre foran Eivind Melleby som har båteieren Kristian Nergaard med som mannskap. Peder Nergaard, Kristoiffer Spone og Herman Horn Johannessen kom på de neste plassene. Ingen sensasjoner fra denne kanten.

I 11 MOD gikk seieren til Frode Heggdal Larsen, mens Erlend Munkeby kom på 2. plass, mens Seilas-kollega Magne Klann vant i den tallrike Expressklassen foran den meritterte svenske seileren Arne K Larssen.

Fullstendig resultatliste