13., 14., 15. plass = norsk glede

13., 14., 15. plass = norsk glede

– Jeg er veldig godt fornøyd, sier sportssjef Jan Steven Johannessen om den norske innsatsen i Kielerwoche.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Anders Pedersen tok en god 14. plass i Finnjolle.

13., 14. og 15. plassen gikk til henholdsvis Anders Pedersen fra Drøbaksund i Finnjolle,  mossingen Mathias Mollatt i Laser og Kristian Ruth fra Asker i Laser.

– Det er lenge siden vi har hatt to norske seilere blant de 15. beste i et så sterkt Laser-felt, sier Jan Steven Johannessen, og sammenligner kvaliteten på de 90 seilerne som stilte i Laser, som lik kvaliteten i et EM.

Superlativene til sportssjefen slutter imildertid ikke med det. Han trekker også frem «unggutta» Hermann Tomasgaard og Henrik Begbys innsats. De endte på 33. og 38. plass i Laser

– Dette kan bli veldig moro fremover; to gode seniorer og unggutta som puster dem i nakken, sier Johannessen.

Landslag-Melges

Moro tror han også det kan under Hankø Race Week om få dager. Der vil et knippe landslagsseilere bemanne en Melges 24 og bryne seg mot de beste i klassen. Laget består av Mathias Mollatt, Marthe Enger Eide, Tiril Bue, Aleksander Wang-Hansen og Hermann Tomasgaard.

Marthe Enger Eide starter som rormann om bord.

– Inntil det blir mytteri, ler Jan Steven Johannessen.

– Det skal bli spennende å se hvordan det går med fem sterke personligheter i én og samme båt. Jeg synes det er veldig morsomt at de gjør dette «stuntet» i Melges, sier han.

I de bakre rekker

De to norske Melges-lagene som deltar i Kiel er også ferdige med sin innsats, og de endte på 18. og 21. plass av 23 båter. Dag Rune Wiksten og hans lag fra Larvik var det beste av dem. De reiser hjem en dag før det er slutt for å rekke Hankø race Week.

Suveren vinner ble et italiensk lag anført av Lucia Giorgetti.

Svensk ledelse

Verdt å merke seg er det også at den svenske seileren Jesper Stålheim nå leder Laser-klassen foran de avsluttende medalje-racene som går i morgen. Han har henvist den brasilianske mesteren Robert Scheidt til annenplass.

De fire andre som skal seile i morgen, er Philipp Buhl, Tyskland, Ashley James Brunning, Australia, Karl-Martin Rammo, Estland og Bruno Fontes, Brasil.