Løfterik norsk Kiel-seiling

To norske seilere til gullfinalen i Laser i Kielerwoche.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kristian Ruth ligger på 9. plass etter inneldende runder i Kiel.

Kristian Ruth og Mathias Mollatt er begge kvalifisert for gullfinalen i Laser i Kielerwoche, som starter i morgen. Etter seks innledende seilaser ligger de to norske seilerne på henholdsvis 9. og 13. plass. Det deltar 90 seilere.

Godt fornøyd

– Jeg er meget godt fornøyd med de norske seilernes seiling, og resultatene gir et godt og rettferdig uttrykk for hvor godt de seiler, sier sportssjef Jan Steven Johannessen, som mener Laser-feltet holder høy standard og er jevngodt med et EM-felt.

Et spesielt spenningsmoment under Kielerwoche har vært av intern karakter, for det er første gang i år at Kristian Ruth, som har valgt å følge sitt eget løp mot OL, møter de norske landslagsseilerne med Mathias Mollatt i spissen. Resultatene viser at de to fremste norske Laser-seilerne er ganske jevne.

Ruth har hatt serien 2-5-19-7-5-12

Mollatt har hatt serien 18-11-6-10-12-1

Gjelder å holde toppfarten lenger

– Begge  seiler fort nok til å hevde seg som topp 10, og de seiler tidvis svært fort på både kryss og lens. Nå gjelder det å øke tiden de klarer å holde denne toppfarten, sier Johannessen.

Sportssjefen er også godt fornøyd med ungguttene i den norske troppen, Henrik Begby og Hermann Tomasgaard. Begby ligger på 30. plass, mens Tomasgaard er nr. 34.

Neste mål: Medal-race

I morgen starter gullfinalen med de 25 beste Laser-seilerne fra kvalifiseringen. «Røkla» seiler i B-finalen. Fra gullfinalen går de seks beste til medal-race, og i medal-race teller plasseringen seileren har fra gullfinalen som én «seilas». Å komme til medal-race blir med andre ord det neste målet for de to norske seilerne, som da må heve seg ytterligere noen hakk.

Leder gjør super-veteranen Robert Scheidt fra Brasil, som nå er tilbake i Laser-klassen for fullt igjen. På annenplass ligger australske Ashley James Brunning, mens Philipp Buhl fra Tyskland er nummer tre. Svenske Jesper Stålheim er på fjerdeplass.

Nr 14 i Finnjolle

Også Finnjolle-seileren Anders Pedersen deltar i Kiel, og etter de innledende seilasene ligger han på 14. plass av 40. deltagere.