«Hanna Marie» i ledelsen

Rolf Hermansen har holdt seg til rhumbline og tjent godt på det.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Rolf Hermansen leder over all og kan ta nok en seier med sin Omega 34 «Hanna Marie»

Pressemelding fra arrangøren:

Det er ikke alltid den korteste veien er den raskeste i seiling, men noen ganger er det slik. Rolf Hermansen har vunnet FjordSailing Shetland Race flest ganger, og leder nå også. Han har holdt seg tett på rhumbline hele veien.

Store deler av båtene i FjordSailing Shetland Race er i morgentimene torsdag litt over halvveis til Lerwick. Da den milde vestavinden traff feltet onsdag kveld ble den en splitt i feltet. Noen gikk nord for den rette linjen til mål, mens den andre halvparten gikk på nordsiden.

Men det delingen varte ikke lenge, for snart slo de som gikk nord tilbake for så å gå sør for rhumbline igjen. Rolf Hermansen i Hanna Marie, en Omgea 34, er blant de som aldri har beveget seg langt fra rhumbline – og det har han tjent på. I følge trackingen har han ledet overall i store deler av løpet så langt.

Men det er fortsatt langt igjen. Fridtjov Bergman som ligger først i feltet med sin First 44.7 Serenity har 76 nautiske mil igjen klokken 07.00 torsdag morgen. De seiler i 6,4 knop.

Ole Martin Otterlei tok sin Grand Soleil Langano lengst nord av alle onsdag kveld før han slo tilbake for å gå sør for linjen igjen. Det tjente han ikke på. Nå ligger han blant de siste i feltet.

Følg FjordSailing Shetland Race tracking 

Facebook