Søk i arkivet

Hans-Christian Grande og Karl Einar Jensen hadde en røff seilas
Hans-Christian Grande og Karl Einar Jensen hadde en røff seilas

Tøft rundt Texel

For første gang deltok et norsk lag i den store flerskrogsregattaen rund øya Texel utenfor kysten av Holland. De fikk vasket seg skikkelig.

Round Texel Race er verden største regatta for små flerskrogsbåter ble i år arrangert for 36. gang. Øya som ligger ubeskyttet mot Nordsjøen byr gjerne på friske forhold og i år måtte regattaledelsen utsette seilasen til søndag 16. juni på grunn av ekstreme vindforhold på lørdagen. Kun 194 av de 288 registrerte båtene stilte til start og det var mange som ikke fullførte.

Såvidt vi vet er det første gang et norsk lag har deltatt i regattaen. Hans-Christian Grande og Karl Einar Jensen stilte ti start og gjennomførte med stil. 27 plass blant 72 deltakere i klassen lar seg absolutt høre, og vil forhåpentlig bane vei for større norsk deltakelse ved neste korsvei.

Resultater F18
1. Oscar Zeekant & Karel Begemann - 2:46:50
2. Renee Groeneveld en Thijs Visser - 2:47:10
3. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij - 2:47:25
29 Grande, Hans-Christian/Jensen, Karl Einar 3:20:44
Det var 72 deltakere i klassen


RotIisViewFinishlijst\Overall\Klasse1
 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen