Siri B Kamfjord, skipper på Drømmen.
«More Chaos», en Swan 56R
«Wolpack» med høyeste måletall.
«Black Pearl», Pogo 40

Fra Karibia til Færder’n

«Lupi» er en Pogo 1250 med racing rigg og kjøl. Den møter tøff konkurranse i R45-klassen.

Publisert Sist oppdatert
Xp 50 NorXL

Hovedbildet: «Lupi» fotografert på Bermuda. Foto: Thomas Pedersen/Promise

Det er i R45 de mest oppsiktsvekkende båtene starter. Klassen teller nå 30 båter etter at ORCi-klassen forsvant. Dermed stiller alle de store raske båtene i samme start.

Pogo-duell

«Black Pearl» er en Pogo 40, båten som satte standarden for Class 40-båtene. Da det franske verftet lanserte en oppfølger til Pogo 40 valgte de å lage båten i to utgaver, en for turseiling, Pogo 1250, en båt som ble kåret til Årets Båt i 2012, og en regattaversjon, Pogo 40s2. «Lupi», som Bjørn Børresen kjøpte i fjor har aldri før vært i Norge. I vinter seilte båten til Karibia hvor den deltok i ARC fra Las Palmas til St Lucia. «Lupi» er en blanding av Pogo 1250 og Pogo 40s2. Den har dekket, og innredningen til turversjonen, men riggen og kjølen til regattabåten. «Lupi» er også målt inn som en Class 40-båt, men har ikke vannballast som «Black Pearl» og «Solo» har.

«Wolpack» den raskeste

Kong Haralds gamle TP 52, «Wolpack» har Færderseilasens høyeste NOR Rating-måletall. Den er også forventet å være først i mål. Nest høyest har «More Chaos», en Swan 56R, tilhørende Rune Sundvall. Denne båten vil nok merke konkurransen fra Otto Backe i sin nye Xp 50 som har litt å gå på når det gjelder ratingen, men som helt sikkert ønsker å slå Swanen også på vannet. Otto Backe har med et godt lag seilere fra Danmark, og beviste sist helg at de har fart på båten. Da deltok «NorXL» i Palby Fyn Rundt hvor de ble nummer to over all.

En-type seiling

Hele seks X-41 stiller i R45-klassen. Alle båtene med samme rating. X-41 «Drømmen» er en ren jentebåt med Siri B Kamfjord som skipper. «Drømmen» er et lag som tar seilingen på alvor, og som trener mye. Jentene har en god sjans for å banke gutta i X-41, men også i hele R45-klassen. Anne Grete Eidsvig, kona til Røkke, er andre kvinnerlige skipperen i R45-klassen. Hun seiler Brenta 42, «Ren Glede» i år som i fjor.

R45-klassen starter 12:10 på fredag. Du kan følge Færderseilasen direkte på vår «Live»-side. Den kommer opp  onsdag kveld.

«NorXL» ble nummer to over-all under Palby Fyn Rundt sist helg. Nå stiller samme lag under Færderseilasen.