Lett og krevende i matchseiling på Oslobanen

Vinden var lett, men forholdene var krevende da Aker Brygge Match ble arrangert på Oslobanen igår.

Publisert Sist oppdatert

Årets Aker Brygge Match ble en utfordring for seilere og arrangører med vind mellom 1 og 6 knop fra alle retninger. Likevel klarte arrangøren å få gjennomført et full program med innledende runder, mellomrunder, semifinaler og finale.

Victor Ogeman og Team Accure forsvarte favorittstempelet og sikret seieren i årets matchregatta. Laget hadde kun ett tap, i den ene seilasen i semifinalen mot Martin Mehus. I  finalen var det polske Patrik Zbroja som måtte lide etter at man av tidshensyn måtte nøye seg med kun en seilas. Kampen om bronse ble et helnorsk oppgjør mellom Team Mehus og Team kappseiling.no med Halvor Friisk. Mehus tok starten ved å stenge konkurrenten ved startfartøyet og dermed var løpet kjørt.

Aker Brygge Match viser at nivået i norsk matcseiling på vei oppover, og de beste norske lagene kan nå slå lag som er blant de 50 beste på verdensrankingen. 

Rammen rundt Aker Brygge Match er populær blant seierne og kanskje er tiden inne for å løfte ambisjonsnivået og søke flere graderte stevner til arenaen sentralt i bybildet.

Resultater:

1.    Team Accure – Viktor Ogeman

2.    Patryk Zbroja

3.    Martin Mehus

4.    Team kappseiling.no – Halvor Friisk

5.    Peiling på seiling – Christoffer Solgaard Jakobsen

6.    Anne Marit Hansen

7.    Magnus Brun

8.    Team Xtreme – Jarle Kristoffersen

9.    Marthe Enger Eide

10.  Fredric Courivaud