Varsel for Gåsøya. Her er prognosen ganske sikker på at det blir lite vind, mens temperatur og skydekket er noe usikkert.
SOMMER: Sol, og lett bris fra syd. Det blir drømmeforhold for lettdrevete båter.

Sol, men lite vind

Mye tyder på sol når Færder’n går, men hva det blir av vind vil tiden vise.

Publisert Sist oppdatert

Både Yr og Storm melder knallvær på fredag med sol fra skyfri himmel.

Bra for lette båter

Begge melder også flau vind fra syd. Kun to meter i sekunden inne i fjorden og opp mot fire meter i sekundet ute ved Færder. Under slike forhold vil det skille mye mellom de lettdrevete regattabåtene, og de tyngre turseilerne. Forholdene er supre for 11 Mod og Expresser. På natten vil den lille vinden som er, dø ut, og komme tilbake fra nord til solvarmingen starter, og vinden snur mot syd på lørdag. Spørsmålet er om solgangsbrisen kommer. Da kan det bli tidenes Færderseilas.

Lenge til fredag

På yr er det fargekoder som gir en indikasjon på om hvor sikre varslene er. Temperaturen har en grønn markering som sier at varslen er ganske sikker. Både sol og vind har en gul markering, noe som betyr noe usikker prognose.

Motstrøm

Det er nymåne lørdag 8. Juni, og når månen står i samme himmelretning som sola, så vil tyngdekraften fra månen og sol dra i samme retning. Det gjør at tidevannsforskjellen blir ekstra stor, neoe som gir økt strøm. Vannstanden ved Oscarsborg vil være på det høyeste klokken 18:42, og frem til dette vil det være innadgående strøm. Derretter så vil vannet renne ut av fjorden, noe som vil gi medstrøm om kvelden. Det vil våre lavvann kl 00:19 natt til lørdag.

Du finner tidevannstabellen for Oscarsborg her.

SOL: Prognose for Færder fyr under Færdern.