Solo-klassiker uten norsk deltagelse

For et år siden fulgte mange norske seilere med på starten i La Solitaire du Figaro, men slik ble det ikke i år.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: 41 Figaro Solo-er startet fra Bordeaux søndag.

Soloseilas-klassikeren La Solitaire du Figaro startet i går fra Bordeaux i Frankrike. 41 båter av typen Figaro Solo II startet i strålende vind og vær. Det kunne vært 42 båter, men seileren som ville ha fanget norsk interesse for regattaen stod igjen på land og så på.

Norsk seiler på land

Kristin Songe-Møller fra Asker har ikke fått ny rigg og nye seil på plass etter at hun brakk masten under den transatlantiske seilasen hun deltok i i vinter. La Figaro du Solitaire var et av sesongens mål for henne, men ny mast er ennå ikke klar, og en langdryg diskusjon med den franske takstmannen til forsikringsselskapet har ikke akkurat forsert leveransen.

– Jeg håper å være tilbake på regattabanen til høsten, sier Kristin Songe-Møller til Seilas.

Kjente navn

Dermed måtte hun også følge med på nettet da starten i La Solitaire du Figaro startet søndag, og blant dem som befant seg på startlinjer var blant annet tidligere Vendee Globe-vinner og mentoren til årets vinner av soloseilasen, Francois Gabart som nylig var i Norge, Michel Desjoyeaux. Etter 23 nautiske mils seiling lå «den gamle» mesteren på 5. plass, mens regattaen ble ledet Paul Meilhat i en båt med det ikke ukjente navnet «Macif» – samme sponsornavn som Gabart har.

1. etappe av La Solitaire du Figaro går til Porto i Portugal. Den er 536 n mil lang. Deretter skal seilerne til Gijon i Spania (452 n mil), så til den franske byen Roscoff (436 n mil) for til slutt å ende opp i havnen Dieppe i Frankrike omtrent på St. Hans aften.