Sensasjonell hjemmeseier i Risør

Tvillingene Mads og Tomas Mathisen vant sensasjonelt 29er klassen under helges NC regatta. Men jevnere i kampen om seieren kunne det ikke blitt.

Det sto mellom to tvillingpar i helgens Norges Cup regatta i Risør, som vanlig arrangert på beste måte av regattasjef Frans Karlson. Sommerværet hang over Risør, men lett og skiftende vind skapte utfordringer for seilerne.

Forhåndsfavorittene Ragna og Maia Agerup vant forskriftsmessig de to første seilasene, men etter hvert kom Risørseilerne Mads og Tomas Mathisen sterkt og etter syv seilaser hvorav en kunne strykes lå de to lagene helt likt. Ved opptelling av førstplasser var det fremdeles uavgjort. Begge hadde tre. Det samme var resultatet etter at 2. plassene var regnet med. Dermed måtte man legge resultatet for den siste seilasen til grunn for å kåre en vinner. Her vant Mathisen-brødrene foran søstrene Agerup, men jevnere kan det ikke bli.

Resultater 29er:

1.  Tomas Mathisen/Mads Mathisen , Risør  9.0

2.  Ragna Agerup/Maia Agerup, KNS   9.0

3.  Astrid Hylen Klippenberg/Rasmus Wichstrøm Munter, KNS/Bærum 19.0

I Havfonn Cup for RS Feva starter Askerseilerne Edvard Stiansen og Sindre Ekern med å vinne de to første seilasene. Siden kom Tonje Guldog og Lene Johansen for fullt og vant de resterende seilasene.